„Cynamonowy poranek”

Łatwe 30 min. 0

Jabłka będą miały wyjątkowy smak, gdy wrzucisz je na skarmelizowany cukier.

Składniki

16

mąka

350 g

cukier

250 g

olej

125 ml

mleko

250 ml

jajko

1 szt.

proszek do pieczenia

12 g

soda oczyszczona

2 g

płatki owsiane

11 g

jabłko

2 szt.

cynamon

2 g

masło

1 łyżka

imbir

1 szczypta

płatki migdałów do dekoracji

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Jabłka pokrój i uduś na maśle z cukrem, cynamonem i imbirem.
2. Mąkę, cukier, olej, mleko i jajko zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj proszek do pieczenia, sodę, płatki owsiane i przestudzone jabłka. Wymieszaj.
3. Ciasto przełóż do foremek i udekoruj płatkami migdałów. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka