Ciasto malinowo-serowe bez pieczenia

Łatwe 20 min. 0

Jeśli wolisz mniej słodkie ciasta, użyj naturalnego serka homogenizowanego.

Składniki

10

herbatniki

16 szt.

serek waniliowy

2 szklanki

galaretka malinowa

4 opak.

maliny

500 g

śmietana 36%

250 ml

listki świeżej mięty lub melisy

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Blachę posmaruj tłuszczem i wyłóż herbatnikami. Na herbatnikach ułóż maliny dziurkami do dołu.
2. 2 galaretki rozpuść w 1/2 litra przegotowanej gorącej wody i ostudź.
3. Następnie galaretki zmiksuj z serkiem waniliowym i serowo-galaretkową masą zalej maliny. Wstaw do lodówki do stężenia.
4. Kolejne 2 galaretki rozpuść w 3 szklankach przegotowanej gorącej wody i ostudź. Tężejącą galaretkę wylej na zastygniętą masę serową i ponownie odstaw do lodówki.
5. Przed podaniem pokrój ciasto na zgrabne kwadraty, udekoruj ubitą wcześniej śmietaną, pozostałymi malinami i listkami świeżej mięty.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka