Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i rukolą

Łatwe 25 min. 1

Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i rukolą

Składniki

5

tortilla

5 placków

wędzony łosoś

200 g

rukola

100 g

serek typu almette ze szczypiorkiem lub o smaku ziołowym

200 g

żółty ser

10 plastrów

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Rukolę umyj i dokładnie osusz.
2. Każdą tortillę rozłóż na blacie i posmaruj cieniutko serkiem (jeśli lubisz bardziej wilgotne dania, możesz dać gruszą warstwę kremowego serka, tylko wybierz gęsty).
3. Na posmarowanych tortillach rozłóż warstwę umytej i osuszonej rukoli, na zieleninie połóż plastry łososia i żółtego sera.
4. Każdą torillę zwiń w rulon, owiń folią spożywczą i włóż na mniej więcej godzinę do lodówki.
5. Przed podaniem pokrój w roladki równej szerokości.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka