Pulpeciki z warzywami

Łatwe 40 min. 0

Pulpeciki z warzywami

Składniki

4

mielone mięso drobiowo-wieprzowe

700 g

jajka

2 szt.

namoczona kajzerka

1 szt.

cebula

2 szt.

czosnek

3 ząbki

sól

pieprz

papryka

1 szt.

marchewka

1 szt.

zielona fasolka

100 g

obrane pomidory

2 szt.

kostka bulionu

1 szt.

liść laurowy

1 szt.

pieczarki

100 g

ziele angielskie

5 ziaren

papryka

6 g

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodaj jajka, odciśniętą bułkę, posiekane i podsmażone 1 cebulę i 2 ząbki czosnku oraz przyprawy. Wstaw do lodówki. Po godzinie formuj pulpety, obtocz je w mące.
2. Zagotuj 1 l bulionu z przyprawami.
3. Podsmaż kolejno pokrojone warzywa (oprócz pomidorów). Dodaj je do bulionu. Gotuj 10 minut. Po tym czasie dołóż pulpeciki oraz pomidory. Gotuj jeszcze około 20 minut.
4. Na koniec wrzuć podsmażone na rumiano pieczarki. Zagotuj i podawaj.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka