Kolorowa sałatka z łososiem

Łatwe 20 min. 0

Kolorowa sałatka z łososiem

Składniki

4

ziemniak

1 szt.

marchewka

1 szt.

pietruszka

1 szt.

seler

1 szt.

ogórek kwaszony

1 szt.

winne jabłko

1 szt.

puszka zielonego groszku

200 g

mały słoik majonezu

1 szt.

łosoś wędzony w plastrach

100 g

jajka

2 szt.

cytryna

1 szt.

musztarda

1 łyżeczka

sól

pieprz

świeży ogórek

natka pietruszki

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w cząstki (np. ósemki).
2. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniak ugotuj w łupinach, obierz i pokrój w drobną kostkę.
3. Dodaj obrany i pokrojony w kostkę ogórek, osączony groszek oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłko.
4. Wymieszaj z częścią majonezu i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
5. Sałatkę wyłóż do salaterki lub na półmisek i polej majonezem.  Na wierzchu ułóż cząstki obranych jajek i plasterki cytryny.
6. Plastry łososia podziel na pół, zwiń w ruloniki i ułóż na cytrynie.
7. Sałatkę udekoruj świeżym ogórkiem i natką pietruszki.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka