Pieczone warzywa z fetą

Łatwe 35 min. 0

Danie z pieczonych warzyw z serem feta

Składniki

4

włoszczyzna

1 pęczek

marchew

3 szt.

por

1 szt.

buraki

2 szt.

czosnek

4 ząbek

ser sałatkowo-kanapkowy tłusty

180 g

olej rzepakowy

4 łyżka

jogurt typu greckiego

200 g

natka pietruszki

2 gałązka

sól, pieprz - do smaku

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Warzywa umyj i obierz, seler i buraki 
pokrój na plastry, pietruszki, marchewki 
i pory wzdłuż na 4 części.
2. Warzywa rozłóż na blasze lub włóż pojedyncze porcje do 4 naczyń żaroodpornych, skrop olejem i zapiekaj 20-25 min w temp. 190 st. C — muszą zmięknąć, ale się nie rozgotować.
3. Gorące warzywa posyp pokruszonym serem i natką, oprósz pieprzem. Podawaj z gęstym greckim jogurtem.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka