Minestrone

Łatwe 30 min. 0

Klasyczne Minestrone

Składniki

4

ziemniaki

8 szt.

marchew

2 szt.

por

2 szt.

czerwona papryka

1 szt.

cukinia

1 szt.

główka kapusty

0.5 szt.

puszka pomidorów

1 op.

fasola ugotowana

1 garść/puszka

tymianek

2 gałązka

natka pietruszki

0.5 pęczek

olej

3 łyżka

woda lub bulion drobiowy

1.5 litr

sól, pieprz, cukier - do smaku

Narzędzia

Sposób przygotowania

1. Warzywa oczyść, ziemniaki i marchew obierz, pokrój na kawałki, paprykę pokrój w kostkę, pory na grube plasterki, cukinię na plastry lub w kostkę, poszatkuj kapustę.
2. W garnku rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki, smaż przez 5 min. Dodaj cukinię, pory, marchew i paprykę, smaż razem przez kolejne 5 min, często mieszając. Dołóż kapustę, gałązki tymianku, wodę i pomidory, przypraw solą i odrobiną cukru.
3. Gotuj ok. 15 min, aż ziemniaki będą gotowe. Dodaj osączoną fasolę i posiekaną natkę, przypraw pieprzem.

Oponki z likierem

„Cynamonowy poranek”

Pobierz aplikację Kuchnia i Kropka